Trainingsessies en workshops

Wastijn biedt, dankzij het generalistisch karakter en brede scholing, een breed gamma aan workshops en trainingstrajecten aan. Professionaliseren blijft daarentegen altijd centraal staan. Ontdek een greep uit het aanbod hieronder.

Niet gevonden wat u zocht? Misschien biedt Maatwerk wel een antwoord. Stel uw vraag en u krijgt binnen de week een voorstel terug. 

Workshops

Workshops zijn een op zich staand aanbod, die zowel in een halve dag als volledige dag kunnen worden georganiseerd. Alle workshops worden heel praktijkgericht aangepakt en worden theoretisch onderbouwd. 

Communicatie is niet wat het lijkt

In deze workshop wordt stilgestaan wat communicatie is en op welke manier de organisatie communiceert onderling en onbewust. Wat zijn de impliciete boodschappen die we elkaar geven? Hoe detecteren we ruis? Hoe kunnen we elkaar leren begrijpen? 

Deze workshop is niet marketing workshop.

Werken in team

Elk team kent een levensloop. Maak kennis met de fase waar uw team zich in bevindt. Strookt het insider perspective met dat van de outsider? Hoe goed kennen we elkaar? En hoe kan een team zich verder ontwikkelen en de productiviteit verhogen? Maak kennis met het eigen team. 

Feedback Troef

Feedback geven is een kunst. Of een wapen. Wanneer is feedback écht feedback en wanneer is het kritiek? Wat is goede feedback? Zijn we daar vaardig in? Welke plaats krijgt feedback? Heel wat vragen die tijdens deze workshop een antwoord kunnen vinden. 

Trainingstrajecten

De aangeboden trajecten raken zowel strategische processen als heel operationele uitdagingen. Anders dan workshops, gaan we hier samen een stapje verder in het werken rond groeps- en systeemprocessen. Een traject komt altijd met een intakegesprek, waarin het proces samen wordt uitgestippeld en afgestemd op de behoeften van de onderneming of organisatie. Altijd praktijkgericht en op theorie gebaseerd. 

Gespreksvaardigheden

Lezen en schrijven leren we al van jongs af aan. Maar wanneer leren we écht communiceren? Een tal van (non) verbale gespreksvaardigheden zoals luisteren, vragen stellen en vertellen worden soms snel als een vanzelfsprekend gevolg beschouwd. Ervaring leert dat dat niet zo is. 

Deze training van 4 sessies van 3 uur helpt om deze attitudes en skills  (met het team) aan te scherpen en te verdiepen. 

Het vertrekpunt van deze training is de context en omgeving van de deelnemers. Op maat van uw eigen onderneming dus.

Gesprekstechnieken trainen
Leider of leiderschap?

Een veel voorkomende stelling gaat als volgt: “Leiderschap is aangeboren.” Maar is dat wel zo? 

Tijdens deze training staat het nadenken over leiding geven en leiderschap centraal. Vanuit verschillende invalshoeken worden kenmerken en vaardigheden van het gewenst leiderschap aan de kaak gesteld. 

Tijdens en tussen de 4 sessies van 3 uur worden opdrachten meegegeven om verder in de praktijk te gaan bewegen. 

Ideaal voor iedere onderneming die zijn (midden)kader wil versterken. 

Wastijn