Iedereen heeft een andere reden om te kiezen voor coaching. Daarom werkt coaching het best als het helemaal op maat gebeurt. Vanuit de systemische bril vertrekt Wastijn uit je vraag of behoefte om verder te gaan exploreren. Want in een ideale wereld worden mensen doorheen hun hele carrière gecoacht. Alleen is dat niet altijd evident om dat in de praktijk om te zetten. Financieel, tijdsgebonden of gewoon de persoonlijke drempel. Maar vaak draait het hier om: Hoe belangrijk vind jij jezelf om tijd, energie en middelen aan jezelf te besteden? 

Een coachingstraject verloopt meestal volgens verschillende stappen: 

Stap 1: het kennismaken en vastleggen van een doelstelling. We bepalen samen wat het coachingsopzet wordt. 

Stap 2: de vervolgsessies. Afhankelijk van je behoefte, zitten we enkele keer samen. Het aantal momenten worden gespreid over een periode die passend is voor jouw agenda.

Stap 3: afronden van het traject. Op een bepaald moment hebben we voldoende handvaten om het traject aan jou als coachee helemaal over te laten. Dat is wanneer jij de indruk hebt dat je behoefte werd vervuld. 

Stap 4: Nazorg en opvolging. In kader van de doelstelling wordt nadat het coachingstraject werd afgerond, na een afgesproken periode terug samengezeten om te kijken naar de huidige situatie. 

Als pas afgestudeerde werd ik leidinggevende. Na een jaar voelde ik me moe en uitgeput. Ik had stress en worstelde met alle verwachtingen. Het woog op mijn relatie met partner en kind. In coaching vond ik een veilige omgeving, uitlaatklep en ontdekte ik wat ik 'moest' doen. Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in de job.
Céline H.
lid van het middenkader in een welzijnsorganisatie

Je staat er niet alleen voor, ook al lijkt dat soms zo. Er bestaat heel wat ondersteuning. En coaching is 100% op jouw lijf en job geschreven. Een coach gaat samen met jou op zoek naar jouw manier van werken en leiding geven. 

Belangrijk: coaching is geen therapie. Het luisterend oor van de coach kan wél leiden tot scherpe vragen en een kritische blik. Altijd met oog op jouw proces. Coaching is een ideale vorm van professionalisering of persoonlijke ontwikkeling. Het vertrekt vanuit jou en gaat op zoek naar je passie, talent, uitdagingen … om daar meer mee te kunnen doen. Ideaal voor wie zich verder wil verdiepen of wil gaan innoveren. In elke levensfase, want op coaching staat geen leeftijd

Trouwens, coaching komt met de garantie dat het voor jou relevant is. Want jij bent eigenaar van de inhoud. Zo sluit het aan op wat jij nodig hebt, ook is dat niet altijd meteen duidelijk. 

Door te kiezen voor coaching, neem je jouw ervaring mee in de gesprekken, en wat je leert mee naar je praktijk. Intens, maar als coachee bepaal jij het engagement. In een formele of eerder informele setting.

De mogelijkheden variëren van een eenmalige coachingsgesprek, tot kortdurende of zelfs langdurige trajecten. Om dat te kunnen bepalen en je ook de kans te geven om er zelf een goed gevoel bij te hebben, is een vrijblijvend kennismakingsgesprek aangewezen.

 

individueel coachingsgesprek

Op de koffie met een coach

We hebben niet altijd veel tijd en soms hoeft het écht niet veel te zijn. Heb je even iemand nodig om te helpen stilstaan, dingen op een rijtje te zetten. Verder te gaan. 

Een goed gesprek, bij een heerlijke koffie of thee, kan wonderen doen. Dat kan bij jou thuis, op het werk, in mijn praktijk of ergens op een gezellige plek waar jij je goed voelt. 

Individuele coaching

Trajectpas en coachingstraject

Met een Trajectpas (soort meerbeurtenkaart) kan je ook bouwen aan een kort of langdurend traject op eigen tempo. 

Door de opvolging verlies je jouw doel niet uit het oog. Het volgt op een eerste gesprek waar na kennismaking een passend parcours wordt uitgestippeld.

Loopbaancoaching met Wastijn en Loopbaancentrum Facet

Loopbaancoaching is niet langer meer alleen voor wie ontevreden is of van werk wil veranderen. Vanuit het idee van preventie staat werkgeluk en werkmotivatie steeds hoger op de agenda. In loopbaancoaching ga je bij Wastijn aan de slag met een ervaren coach die zelf met 2 voeten in de praktijk staat. Samen met Loopbaancentrum Facet zet ik in op loopbaancoaching met zorg. Ons centrum is gespecialiseerd in het coachen van professionals uit het onderwijs en de zorgberoepen. Vanuit een holistische aanpak en in een veilige omgeving. 

Wanneer jij of je collega aan de voorwaarden voldoet, kan dit voor €40 voor 4 uur (of €80 voor 7 uur). De loopbaancheques vraag je aan via de website van de VDAB. Ik help je daarbij in het proces van aanvraag.

Wastijn